vineri, 3 aprilie 2015

Canalele energetice si terapia lor



Cum anume ajunge energia vitala în toate organele trupului fizic, la creier și în spiritul întrupat, este o problema a cunoașterii medicinei astrale precum și de anatomie și fiziologia corpului omenesc. Factorul esențial  și suportul omenesc îl constituie sângele.

Organele interne pot și depozitare , producătoare sau conducătoare de energii. Glandele cu secreție interna dau hormonii necesari transformărilor biochimice și echilibrelor interne. Structura sistemului nervos asigura enervările simțurilor și feed back-ul pentru informații comenzi. Întreaga structura a aparatului circulator pompează și absoarbe , pentru reciclare, sângele încărcat cu fluide astrale , substanțe organice și anorganice și oxigen din trupul fizic și îndeosebi din creier -instrumentul perfecționat al spiritului .

Toate aparatele și sistemele organice sunt impregnate de vasele sangvine ale sistemului circulator și structurile sistemului nervos.

Informațiile la și de la organe se realizează printr0un sistem special de analizatori și organe de simt, comenzile se dau din spirit , prin rețeaua energetica și creier către sistemul nervos simpatic și parasimpatic, către simțuri (corpul astral+simțurile : tactil, miros , gust, senzații  de cald și frig)un rol deosebit avându-l ganglionii simpatici și parasimpatici de la organe și de pe coloana vertebrala , porți de deschidere a funcțiunilor canalelor și a meridianelor rețelei energetice.

Peste sistemele circulator și nervos se suprapune cel energetic.

Exista trei canale  energetice  care sunt orientate vertical și străbat  coloana vertebrala : unul prin măduva spinării, și doua care se încolăcesc ca șerpii în jurul chakrelor , de-a lungul coloanei vertebrale numite ida(-) , care este de culoare argintie  și pingala (+), de culoare roșie. Ele urca intr-o miscare spiralata, de-a lungul canalului central,facand  bucle în  jurul chakrelor si se intersectează cu sushumna la nivelul ajnei: se termina   la nivelul foselor nazale cu ida(-) în nara stânga  la bărbați și pingala(+)  în  nara stânga la femei. Femeia este polarizata  invers decât bărbatul. Si chakrele se rotesc invers la bărbat fata  de femeie.

Pe orizontala coloanei vertebrale, la inserția vertebrelor, de o parte și de alta se găsesc ganglionii parasimpatici, care au rol important în funcționarea rețelei nervoase , dar și a celei energetice , a canalelor și a chakrelor iar la nivelul fiecărui organ se afla ganglionii simpatici, care au rol important în funcționarea meridianelor energetice.