vineri, 2 octombrie 2015

Ce este Reiki?



Reiki nu este un panaceu universal., un tratament bun pentru orice afectiune. In esenta sa, el nu este de fapt , o metoda de tratament . Dar incepatorii in practica Reiki il percep ca pe o metoda de tratament. 
Totul se face gradat., din aproape in aproape , de la simplu la complex si de la usor la greu. Cel mai usor de realizat in Reiki este tratamentul unor afectiuni  si imbunatatirea starii de sanatate . Poate e mult, dar este foarte putin din ceea ce poate fi realizat . E adevarat ca sanatatea e bunul cel mai de pret dar exista si multe alte lucruri minunate de care putem beneficia prin Reiki. Putem aduce pacea si linistea, putem crea relatii armonioase bazate pe iubire. 

Desi poate vindeca boli, Reiki-ul nu este o practica medicala. Nu este nici o medicina alternativa. Prin modul de actiune si prin procedura specifica se delimiteaza net de medicina. Reiki-ul nu pune nici un fel de diagnostic. Exista si oameni pentru care boala este un mod de existenta si le place sa fie compatimiti , desi nu recunosc acest lucru.

Reiki se bazeaza pe o conceptie holistica a realitatii obiective si pe o intelegere a acesteia. Desi la inceput vom actiona numai asupra noastra insine, ceea ce ar putea fi interpretat ca o atitudine egoista , pe masura ce lucrurile se vor clarifica , actiunea va fi preponderent asupra celorlalti. 

REIKI este o metoda de transfer energetic in care se acceseaza sursa de energie universala si se intra in conexiune cu ea , preluandu-se in mod natural o cantitate de energie  care va fi transferata cuiva in interesul si spre binele acestuia. 

Accesul la sursa este dat de initiere.Energia universala este o energie completa , echilibrata si armonioasa, binefacatoare , promovand echilibrul si armonia celui care o primeste .Aceasta energie provine de la o sursa de energie unversala care nu poate fi localizata fizic si care nu este Dumnezeu, ci o creatie a lui Dumnezeu. Este inepuizabila pentru ca are sursa inepuizabila. 

Oricine are dreptul innascut sa traiasca mai bine. Este adevarat ca prin durere plateste anumite greseli, dar, poate si altfel, nu numai prin suferinta. Durerea este un lucru deosebit de util ,fiind un semnal de alarma, indicand o greseala ,dar odata remarcata si constientizata aceasta ,rolul ei se incheie si poate fi inlaturata fara nici o retinere .

Energia universala este cunoascuta in lume sub denumiri de ki, in Japonia , prana in India, qi in China , mana in Polinezia , ruach in ebraica, barraka in tarile islamice si orenda de catre indienii americani. Ea este probabil acelasi lucru cu energia orgonica a lui Wilhelm Reich , magnetismul animal al lui Mesmer si archaeus a lui Paracelsius. 

Denumirea REIKI a fost formulata de dr. Mikao Usui prin unirea cuvintelor rei si ki. In japoneza rei inseamna "universal"semnificand  si dimensiunea spirituala si sufletul , iar ki inseamna forta energetica vitala care curge prin tot ce este viu. Aceste doua cuvinte asamblate reprezinta conceptul de forta energetica vitala universala.  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu