vineri, 20 martie 2015

Campurile de energie



Campurile de energie

Pe masura ce dam frau liber dezvoltarii de noi sensibilitati, incepem sa vedem intreaga lume diferit. Acordam mai multa atentie aspectelor unor experiente traite, care poate ni s-au parut neimportante pana atunci.

Constatam ca folosim un nou limbaj pentru a ne comunica noile experiente.Termeni ca "vibratii rele "sau "acolo energie este mare "devin expresii comune.Incepem sa observam si sa si credem intr-on situatie in care intalnim pe cineva care ne place sau displace din primul moment fara a sti ceva despre el. Ne plac "vibratiile "lui. Stim cand cineva ne fixeaza cu privirea si ne uitam sa vedem cine este. Avem cateodata senzatia ca trebuie sa se intample ceva si apoi acel ceva se intampla. Incepem sa acordam incredere in intuitie. ""Stim "niste lucruri dar nu stim de unde le stim. Sesizam ca un prieten simte ceva sau ca are nevoie de ceva , si cand ne ducem sa ii satisfacem nevoia respectiva descoperim ca, intr-adevar , asa este. Cateodata , in timp ce ne certam, simtim ca ne iese ceva din plex sau un "junghi". Sau parca am fi primit un pumn in stomac.Alta data ne simtim inconjurati de iubire, binecuvantati in lumina.


Toate aceste experiente isi au baza in campurile de energie. Toata lumea noastra cea veche , cunoscuta, de obiecte concrete , solide este inconjurata si patrunsa de o lume fluida din energie radianta, in continua miscare si schimbare.

Terapia cu ajutorul propriei energii este o forma fascinanta de medicina complementara si alternativa care foloseste campul propriu de energie pentru a contribui la mentinerea sanatatii si a ajuta procesul de vindecare ; cuprinde o varietate de practici cum ar fi : acupunctura, healing touch, magnetoterapia si Reiki. 
Terapiile pe baza de energie sunt fondate pe credinta ca exista doua tipuri de campuri energetice : unul real, care poate fi masurat si altul prezumtiv, care nus e poate masura. Energiile reale folosesc vibratii mecanice (cum ar fi sunetul)si forte electromagnetice (cum sunt lumina, magnetismul si razele laser) pentru tratarea afectiunilor. 

Pe de alta parte, terapiile cu energii prezumtive se bazeaza pe ideea ca fiinta umana este dotata cu o forma de energie mult mai fina-ënergia vietii""-care circula atat in corp , cat si in afara lui. Boala apare atunci cand caile energetice se blocheaza sau sufera perturbari. Pentru ca organismul sa se vindece trebuie ca circuitul firesc al energiei sa fie restabilit. 

Scopul terapeutilor in aplicarea terapiilor energetice este de a ajuta la echilibrarea si stimularea sistemului energetic al pacientului , promovand astfel vindecarea mintii ,a corpului si a spiritului. Atunci cand sistemul energetic al organismului este echilibrat se instaleaza starea de bine fizica, mentala . emotionala si spirituala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu