luni, 23 martie 2015

Spiritualitatea



SPIRITUALITATEA



Spiritualitatea are multe definiții, dar în esența este reprezentata de tot ceea ce da sens vieții. Spiritualitatea nu este neapărat legata de o credința sau de o practica religioasa. Aceasta stare apare din legătura cu noi înșine și cu cei apropiați noua, din dezvoltarea sistemului de valori și din căutarea sensului vieții.

Pentru multi dintre noi spiritualitatea se exprima sub forma ceremoniilor religioase, a rugăciunilor, a meditației sau a credinței într-o putere supranaturala. Pentru alții, poate fi identificata cu natura, muzica, arta sau apartenenta la o comunitate laica. Spiritualitatea este unica pentru fiecare.

Ea începe la nivelul relației cu noi, cultivata de legăturile cu cei din jur și culminează cu sensul unui scop în viata.

Înțelegând acest lucru, doua dintre cele mai bune cai de a cultiva spiritualitatea sunt îmbunătățirea respectului de sine și adoptarea unor legături cu cei din jur. Acestea pot duce la un înțeles profund al locului ocupat de noi înșine în viata sau la o stare sufleteasca mai buna.

Oamenii sunt ființe complexe alcătuite din rațiune, trup și suflet. Multi dintre noi ducem o viata trepidanta și uneori neglijam aspectul spiritual pana în momentul în care ni se întâmpla ceva dureros în viata.

Spiritualitatea poate ajuta în mai multe moduri.

Ne concentram asupra obiectivelor personale, lămurindu-ne care sunt prioritățile în viata.
Menținem legătura cu lumea înconjurătoare, simțind ca nu suntem singuri în viata .
Deținem controlul, împărtășind greutățile și bucuriile  vieții cu cei din jurul nostru.
Extindem sprijinul cu cei din jur , construind relații sociale durabile.
Ducem o viata mai sănătoasa.

Unele studii arata ca persoanele credincioase sunt adeseori, mai capabil sa facă fata stresului zilnic, sa se vindece de diferite boli sau sa renunțe la vicii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu