marți, 31 martie 2015

Planetele si universul

Universul și planetele,după tradiția indiana

După  Bhutika Sutras,  vechi texte sanscrite, baza vieții  pe Pământ  este energia Shakti. Pot fi distinse  doua  feluri de energie  secundara   : GRAMA SHAKTI,  forta care emana din planete, si PARA SHAKTI, energia cosmica. Pe o scara a materializarii se pot distinge, de asemena, cinci grade:

-materia densa; 
-fluidele';
-gazele;
-radiațiile luminoase;
-eterul(akasha).  

Toate aceste stări nu sunt însa absolute și se pot produce diverse schimbări în asa fel încât o modificare a energiei sa antreneze o schimbare de grad de materializare. Exemplul cel mai simplu este cel al apei care trece din starea solida (gheata)  în stare lichida și apoi în stare de vapori(gazoasa). Astfel, acțiunea și controlul forței și al energiei fac posibila operarea anumitor transmutații în care forma poate sa apară sau dispară. Astfel, un simplu tratament subtil(  emisie  luminoasa ) poate sa se dovedească activ la nivelul cel mai adânc și mai material. Nimic nu se creează, nimic nu se pierde.

Doua tipuri de mișcări  acționează în univers:
1) Forta vitala(chi-ul chinezesc) care emana Parashakti.
2)  Forta  pura care emana din planete ( Gramashakti)

Forta vitala (prana) are o relație evidenta cu conștientul și cu inteligenta . Ea este cea care permite încrucișarea armonioasa a finitelor. Se manifesta ca o iscare permanenta a atracției și a respingerii. Se descompune  in mai multe tipuri de manifestări:
-energia sonora;
energia căldurii;
energia magnetica și electrica.

Toate aceste energii se datoarea za mișcării planetelor )Soarele, Luna etc) . Acesta  este motivul pentru care studiul astrologiei a fost considerat întotdeauna necesar de vechile civilizații în arta vindecării.

Toate aceste energii se pot exprima în vibrații, este așadar posibil sa se stabilească anumite corespondente intre vibrațiile luminii și cele ale muzicii, de exemplu. Într-un anume fel, exista un raport intre cele șapte culori ale spectrului luminos și cele șapte note fundamentale ale muzicii.
Vechile tratate de astrologie, cum ar fi cel al lui Mihira , atribuie cate o culoare și  un sunet fiecărei planete.



SOARELE  -ORANJ    -DO
LUNA         - ALB         -RE
MARTE      -ROSU       -MI
MERCUR   -VERDE     -FA
JUPITER    -GALBEN -SOL
VENUS       -DIVERSE CULORI   -LA
SATURN     -NEGRU -  SI

Astfel, fiecare individ difera după naștere de ceilalți prin emanațiile de Gramashakti care îl caracterizează și pentru acre culorile reprezinta una din manifestări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu