miercuri, 25 martie 2015

Reflexoterapia



Reflexoterapia



Organismul functioenaza ca un tot unitar, el prezinta numeroase punxte reflexogene. Cu alte cuvinte, intregul organism este interconectar; nu putem izola complet nici o parte a sa fara a-l scoate din fnctiune. Practicantii metodelor de vindecare holistice inteleg acest concept de "intreg" si il pot folosi pentru a concepe terapii natiriste care actioneaza asupra intregului corp.

Ne vom ocupa mai intai de refloexoterapia piciorului, a mainii si a urechii.


Corpul nostru e un tot unitar asa cum globul pamântesc este . Felul în care  noi acționam pe Pământ poate influenta atmosfera, la fel cum o acțiune asupra picioarelor noastre poate influenta mintea. Insa asa cum pe Pământ avem nevoie de o harta ca sa știm încotro mergem , tot asa avem nevoie de o harta a punctelor reflexogene de pe mâini și de pe picioare.Întregul corp are un sens. Asocierea punctelor reflexogene de pe tălpi și din palme cu organele corespunzătoare este asociata cu credința ca întregul corp este străbătut de canale invizibile de energie.

Este important sa intelegem terapia zonelor, deoarece bolile tind sa se propage de-a lungul acestor benzi. De exemplu, diabetul este o afectiune cauzata in principal de proasta  funcționare  a pancreasului. Pancreasul este situat intre zonele 3 si 4 . Complicațiile asociate cu diabetul sunt tot in zonele 3 si 4 (de ambele parți ) , si cu ochii, aflați  de asemenea în zonele 3 si 4.

Fiecare zona sau secțiune acționează asemenea unei legături intre organele sau parțile corpului aflate pe același meridian . O întrerupere sau stagnare de-a lungul acestor linii poate bloca fluxul de energie către un anumit organ determinând tulburări în funcționarea acestuia. Pentru a deblaoca energia  se recurge la ședințe de reflexoterapie sau de terapie a zonelor care restabilesc circulația energiei și a sângelui. Astfel , organul bolnav primește din nou fluxul de energie necesar.

Conturul exterior al tălpilor reprezinta contururile corpului: coapsele , soldurile, umerii și parțile laterale ale capului. Zona interioara a tălpilor reprezinta zonele din mijloc ale corpului cum ar fi vezica urinara , coloana vertebrala și organele digestive pana la nas.


Sănătatea este un mod natural de a fi pe care nu-l pot distruge decât lucrurile nenaturale. Corpul și celulele au o inteligenta înnăscuta. In fiecare zi, inima noastră continua sa bata, noi continuam sa respiram, sa digeram mâncarea , sa eliminam deșeurile -fără nici un efort conștient!!!

Corpul este un miracol și știe foarte bine ce sa facă pentru a fi în echilibru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu