marți, 24 martie 2015

Terapia minte- corp

Terapia Minte- Corp

O definiție simpla a terapiei minte -corp ar suna cam asa : "influenta pozitiva a mintii pentru a îmbunătăți sănătatea individului" . Credința ca mintea și corpul sunt interconectate exista de secole . Dar, odată cu  dezvoltarea medicinei occidentale incepand cu secolul al XVII-lea , aceasta abordare de legatura fundamentala intre sanatate si starea sufleteasca a fost parasita. Totusi, tratarea bolilor numai din punct de vedere strict biologic are limitele sale , dupa cum se vede din numarul crescand al celor care recurg la tratamente situate in afara medicinei moderne.

Avem boli care, în prezent, cum ar fi fibromialgia sau sindromul  de colon iritabil, care nu se vindeca cu medicamente sau proceduri chirurgicale. Aceasta recunoaștere - combinata cu o creștere crescuta a studiilor care implica participarea stării sufletești ca unul dintre factorii care declanșează anumite boli- a dus la renașterea terapiilor minte-corp și la creșterea interesului pentru abordarea " holistica" a menținerii sănătății si a procesului de vindecare.

Forta  și acțiunea mintii sunt extraordinare. Metodele terapiei minte-corp prezintă doua mari componente esențiale. Prima este restabilirea unei stări de liniște la nivel mental. Pentru a ajunge în aceasta faza , rațiunea trebuie sa se elibereze de experientele negative acumulate de-a lungul anilor. A doua competenta a medicinei minte-corp este folosirea acestei rațiuni  în asa fel încât sa înregistreze efecte benefice asupra sănătății.

Aceasta se poate obține prin intervenții spirituale(rugăciuni), intervenții verbale (meditație transcendentala ) sau practici care presupun implicarea respirației și a poziției corpului sau calmarea prin imaginație (imaginația indusa, coordonata ) . Intervențiile acestor tehnici au la baza principiile de pace , iertare , altruism , integritate si dragoste ajuta la îndeplinirea rezultatelor căutate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu